Gazdaság

Az LMP vadgazdálkodási visszaéléseket gyanít

szarvas(430x286)(1).jpg (Array)
szarvas(430x286)(1).jpg (Array)
Az LMP vadgazdálkodási visszaélések gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen - közölte Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus a feljelentést azzal indokolta, hogy az LMP információi szerint erdészeti vezetők igen nagy értékű vadakat lőttek ki térítésmentesen és rendszeresen vadásztattak politikai vezetőket.Kérdésre válaszolva hozzátette, ezekben az ügyekben a kormánytól függetlenül felmerül a politikai elit érintettsége, és több esetben kormánytag neve is.

Sallai R. Benedek elmondta, feljelentésükben arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy vizsgálja meg, tudják-e igazolni az állami erdőgazdaságok vezetői a tulajdonukban álló trófeák eredetét, illetve azt, hogy milyen politikai döntéshozók vettek részt állami vadászatokon.

A képviselő felidézte: nemrégiben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentést tett az állami erdészeteknél az erdőgazdálkodásban tapasztalt szabálytalanságok miatt. Az LMP szerint ugyanakkor nem csak a fakitermelésből származó jövedelem kerülhetett “avatatlan kezekbe”, ezért tett feljelentést az ellenzéki párt a vadgazdálkodással kapcsolatos visszaélések gyanúja miatt is – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik