Gazdaság

Véletlen volt a NAV-os végrehajtás, de fizetett Tiborcz volt cége

Hibásan jegyzett be végrehajtást az adóhatóság Orbán vejének érdekeltségébe tartozó volt cég, a Green Investments and Solutions Kft. ellen, írja a hétfői Népszabadság.

Miután kiderült, hogy a NAV tévedett, megszüntették az eljárást, így a cég adófolyószámláján jelenleg túlfizetés van. Felelős nincs, pedig a hibának nyoma marad, úgy jegyzik be, hogy sem akkor, sem a törlésnél nem tüntetik fel az okokat.

A hibásan elrendelt eljárás később is árthat a vállalkozásnak, az üzleti partnerek szemében ronthatja a megbízhatóságát.

A NAV sajtófőnöke, Suller György Attila a lapnak azt mondta, a legkörültekintőbb ügyintézés mellett is előfordulhat, hogy úgy indul végrehajtás egy tartozás behajtásáért, hogy az inkasszóra megbízást adó ügyintéző nem tudhat arról, hogy az adózó már átutalta a hiányzó összeget. De a konkrét ügyről nem nyilatkozott.

Tiborcz volt cégénél a végrehajtást június 25-én jegyezték be, az eljárást viszont 5 nappal később szüntették meg. Az erről szóló hivatalos levél pedig július 5-én kelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik