Gazdaság

Több mint 53 ezer használt autót hirdettek meg júniusban

Az AAA AUTO az összes elérhető online autóhirdetés, használatautó-kereskedői ajánlat, valamint saját vásárlásai és eladásai alapján végzett folyamatos piackutatási tevékenysége révén összegezte a 2016 júniusára vonatkozó használtautó-hirdetési adatokat.

Átlagban 12 évesek az eladásra kínált használt autók

A cég adatai szerint 2016 júniusában összesen 53 640 használt gépkocsit – az előző havinál mintegy 8 ezerrel kevesebbet – hirdettek meg Magyarországon, 1 627 364 forintos átlagáron. Az eladásra kínált használt gépkocsik átlagéletkora 12,1 év, átlagos futásteljesítménye pedig 179 766 km volt.

Az autókereskedő adatgyűjtési hálózata és piackutatatási rendszere 30 elemző bevonásával a használatautó-árak alakulásán és a hirdetett gépkocsik számán kívül egyéb trendeket is figyel a vállalat piacain. A rendszer elősegíti a kínált gépkocsik pontos árazását és értékbecslését annak érdekében, hogy a cég a piaci feltételeknek, valamint az üzleti modelljének megfelelően a lehetséges legjobb árat tudja kínálni ügyfeleinek – hangsúlyozzák.

Az ország különböző megyéiről is van adatuk. 2016 júniusában meghirdetett használt autók számát elemezve megállapítják, hogy a legtöbb használt autót Pest megyében hirdették meg eladásra (43 043 db), míg a legkevesebbet Nógrád megyében (255 db).

Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is az Opel Astra, a Suzuki Swift és a 3-as BMW a három legnépszerűbb modell a magyar használtautó-vásárlók körében. Mind a későbbi eladás, mind pedig a piaci választék szempontjából jó döntés továbbra is e modellek közül választani – nyilatkozta a cég vezérigazgatója, Karolína Topolová.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik