Gazdaság

Kiderült, hogy teljesen mindegy, hol tankolunk – szerdán pedig csökken a benzin ára

benzin(960x640).jpg (Array)
benzin(960x640).jpg (Array)

Vannak ugyan különbségek az egyes társaságok 95-ös benzinjei és az alapgázolajai között, de az adalékok mennyisége minimális a termékekben, írja szerdai számában a Magyar Idők.

A lapnak Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára arról beszélt: érezhetően csak akkor változnak meg a gépjármű menettulajdonságai, ha prémium üzemanyagot tankolunk bele. Az ilyen, a 95-ös oktánszámot meghaladó benzineknél viszont figyelni kell arra, hogy nem biztos, hogy az öregebb autók meghálálják ezt.

A prémium benzin nem károsítja a régi motorokat, viszont a literenként akár 50 forinttal is drágább tankolás hatása jóval kevésbé érezhető, mint a modern járműveknél.

Csökken

Csökkentette bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

A benzin átlagára így 330-331 forintra, a gázolajé 336-337 forintra mérséklődött.

Az üzemanyagok ára legutóbb múlt szerdán változott, akkor a 95-ös benzin átlagára 5 forinttal csökkent, a gázolajé pedig 2 forinttal nőtt.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik