Gazdaság

Erőteljes növekedést várnak az építőiparban

Komaban-marad-az-epitoipar(210x140)(2).jpg (építőipar, kőműves, tégla, )
Komaban-marad-az-epitoipar(210x140)(2).jpg (építőipar, kőműves, tégla, )

Négy százalékkal nőtt a Mapei Kft. árbevétele az előző év azonos időszakához képest. Bár a növekedés üteme alatta marad a vártnak, a vállalat optimista és erőteljes növekedést vár az év második felében.

Az első félév eredményeit az építési piac komoly részét kiadó infrastrukturális beruházások és az EU-s finanszírozású beruházások csökkenése befolyásolta kedvezőtlenül, melyet a lakásépítés növekedése nem volt képes ellensúlyozni.

Bizakodásra ad okot, hogy a CSOK hatására elindult a lakások és családi házak építése, melynek a vállalat forgalmára gyakorolt hatása őszre várható. A növekedés további motorja a második félévben induló út és autópálya-beruházások, valamint az EU-s finanszírozású projektek – közölte a cég ügyvezetője, az ÉVOSZ elnökségi tagja, Markovich Béla.

Hozzátette: az élénkülő lakásépítési kedv miatt az év második felében a szakemberhiány fog inkább gondot okozni.Egyelőre nem érezhető a BREXIT

Az angliai érdekeltségű vállalkozásokat minden bizonnyal közvetlenül fogja negatívan érinteni a britek kilépése az EU-ból. Magyarországon számos angol érdekeltségű befektető van, ők beruházásokat is végeznek, amelyeket a hazai építőipari cégek valósítottak meg, azonban ennek a hatása nem jelentős az ágazat egészére.

Más kérdés, hogy mi lesz a Nagy-Britanniában munkát vállaló szakemberekkel. Az ő jövőjük a soron következő tárgyalásokon dől majd el – vélekedett Markovich Béla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik