Gazdaság

Újabb gyomros Simicskának: elbukja Vas megyei vadászterületeit

Simicska-Lajos(1)(960x640).jpg (simicska lajos)
Simicska-Lajos(1)(960x640).jpg (simicska lajos)

Egy törvénymódosítás után változott a vadászati jogok odaítélése, már húsz évre adják a korábbi tíz helyett. Így most nagyobb jelentősége volt a hatóság ajánlásának, és a határidőnek is.

Vas megye északkeleti részén 14 ezer hektáron volt eddig vadászati joga a Sárvári Mezőgazdasági Zrt-nek, ami Simicska Lajos és Nyerges Zsolt tulajdonában van. A hatóság első ajánlása őket erősítette volna meg a jövőre nézve is, azonban másnapra új ajánlás jelent meg, amely szerint három részre osztották a területet, és a szomszédos vadászterületekhez csatolták– írta a Nyugat.hu. A sárvári cégnek pedig nem maradt semmi. Tiltakozni pedig nem volt lehetőségük mert nem tudtak a módosításról, a határidő pedig éjfélkor lejárt. A portál szerint a vadászkamara elnöke tagadja a politikai befolyást.

A vadászati jog értékes dolog, hiszen a vadásztársaságnak az adott területre monopóliuma van, és őt illeti a bérvadásztatásból, vadgazdálkodásból származó bevétel is. Vas megye északkeleti része értékes vadászterület, és ez nem csak vadászati, hanem egyéb idegenforgalmi bevételeket is generál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik