Gazdaság

Szabadulnának Erzsébettől – monopólium nélkül már nem buli

erzsébet-utalvány (erzsébet utalvány, )
erzsébet-utalvány (erzsébet utalvány, )

Szabadulna az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-től a tulajdonos állami alapítvány – írta a vg.hu. Úgy tűnik ugyanis, hogy jövőre, monopólium nélkül már nem akkora buli az Erzsébet-utalvány. És emiatt lehet, hogy otthagyná a piacot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) – hivatkozik a lap az utalványokat forgalmazó társaság könyvvizsgálójának jelentésére. A tavalyi mérleget ugyanis a könyvvizsgáló figyelemfelhívással látta el, amelyben jelezte: az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. tulajdonosának szándékában áll a cég végelszámolása, illetőleg eladása.

A figyelemfelhívó záradék szerint az MNÜA helytáll a jogszabályból adódó kötelezettségekért, ám ennél többet nem lehet tudni. Kérdezték a szervezetet is, mi várható a jövőben, de lapzártáig nem kapott tőlük választ a vg.hu.

Mint ismert, a cafeteriarendszer átszabásával az Erzsébet étkezési utalványok adózása sokkal kedvezőtlenebbé válik jövőre, az eddig 34,5 százalékos munkáltatói teher 50 százalékra megy fel, miközben a dolgozóknak a SZÉP-kártya mellett havi 8333 forint készpénzt is lehet adni az alacsonyabb elvonási szint mellett. Ez annyit jelent, hogy a cafeteriában eddig piacvezető Erzsébet-utalványok szerepe jelentősen csökkenhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik