Gazdaság

Hegesztés mentén reped a Toyota légzsákja, tömeges visszahívások jönnek

toyota logó (toyota logo)
toyota logó (toyota logo)

A Reuters arról írt, hogy a Toyota világszerte visszahívja számos modelljét szerkezeti hibák miatt. 1,4 millió autót a légzsákok miatt, 2,8 milliót a benzingőzt kezelő rendszerének kontroll egysége miatt.

A cég közleménye szerint a függönylégzsákkal is ellátott autókban a felfújó-szerkezet kamráinak hegesztése mentén alakulhatnak ki apró repedések, amelyek idővel kiszélesedhetnek. Ennek nyomán a légzsák részlegesen felfújódhat, balesetveszélyt okozva.

A légzsák-parában a 2008 és 2012 között készült Toyota Prius modellek érintettek, valamint a Lexus CT 200h-nak, a 2012-ben készült modelljei.

Ez a visszahívás 495 ezer észak-amerikai autót érint, valamint 743 ezret a világ többi területén Japánban, Kínában, Európában.

A bejelentést követően nem sokkal, közzé tettek még egy visszahívást, 2,87 millió járműre vonatkozóan, amelyben a Toyoták benzingőzt kezelő rendszerének kontroll egységével lehetnek gondok.

A visszahívás ebben az esetben a 2006 áprilisa és 2015 augusztusa közt készült Prius, Auris és Corolla modelleket érinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik