Gazdaság

London nem várna a brit kormányra, önállósodni akarnak, most

Nagyobb önállóságot követel Londonnak a májusban beiktatott új polgármester, miután a csütörtöki népszavazáson Nagy-Britannia kiszavazta magát az Európai Unióból.

Sadiq Khan nem hajlandó kivárni az EU-val való tárgyalások eredményeit, most azonnal több jogosítványt akar a brit fővárosnak. Mint leszögezte, az európai egységes piacon való bennmaradás a legeslegfontosabb most nekik – írja a Reuters a Portfolió tudósításában.

Londonnak szüksége van rá, hogy ezen túl maga határozhassa meg a saját sorsát. Elengedhetetlen, hogy most gyorsan cselekedjünk, nem húzhatjuk az időt addig, míg az EU-val való tárgyalások eredményre jutnak, Londonnak most kell nagyobb önállóságot adni

– jelentette ki London májusban beiktatott polgármestere, aki figyelmeztetett, hogy az Európai Unióból való kiválás gyorsaságáról úgy tűnik, hogy Brüsszelben, Párizsban és Berlinben döntenek, semmint Londonban.

Sadiq Khan vállalatvezetők előtt beszélt kedden, ahol a kilépés mellett kampányolók szlogenjét, a “vegyük vissza az irányítást” szlogent használva javasolta, hogy London nagyobb autonómiát kapjon.

Kijelentette azt is, hogy Nagy-Britanniának az európai egységes piac részesének kell maradnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik