Gazdaság

Ismét zártkörű részvénytársaság lesz a Waberer’s

waberer-s(430x286)(1).jpg (waberer's, )
waberer-s(430x286)(1).jpg (waberer's, )
Az új tulajdonos a jelenlegi menedzsmenttel valósítaná meg céljait.

Visszaalakul zártkörű részvénytársasággá a Waberer’s International Nyrt., az után, hogy a Mid Europa Partners magántőke-befektetési alap megvásárolta a céget alapító eddigi fő tulajdonos, Wáberer György tulajdonrészét a közúti fuvarozó társaságban. A tranzakció a versenyhatóság jóváhagyása után zárul le.

A zrt-vé alakulást a részvényeseknek még jóvá kell hagyniuk a cég rendkívüli közgyűlésén. A közgyűlési meghívó szerint a tulajdonosok döntenek még vezető tisztségviselők választásáról, valamint munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról a cégben.

Bethlen Miklós, a Mid Europa Partners budapesti irodájának vezetője közölte: készek arra, hogy tovább támogassák a társaságot a következő növekedési fázisában, a célokat pedig a jelenlegi menedzsmenttel kívánják megvalósítani.

A Waberer’s International Nyrt. tavaly kezdeményezte részvényeinek tőzsdére vitelét. Novemberben azonban a kedvezőtlen nemzetközi helyzetre hivatkozva a tervezett részvénykibocsátás elhalasztásáról határoztak. A cég részvényeit október 6-án vették fel a BÉT terméklistájára.

A társaság tavalyi árbevétele 5,3 százalékkal, 522,5 millió euróra emelkedett, mérleg szerinti eredménye elérte a 12,4 millió eurót. Ez 12,1 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. Az eredmény 2015-ben 69,3 millió euró volt, 3,1 százalékkal több, mint 2014-ben. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik