Gazdaság

Egyre kilátástalanabb a munkanélküliségből kitörni

munkanelkuli(1)(960x640).jpg (munkanélküliség, )
munkanelkuli(1)(960x640).jpg (munkanélküliség, )

Az átlagos regisztrációs idő Magyarországon 403 nap volt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) statisztikája szerint, ami negatív rekordnak számít. Most ráadásul dupla “rekordról” is beszélhetünk, hiszen egyrészt ennyire sok még sosem volt a regisztrációs idő, másrészt pedig most először lépte át a 400 napot – figyelt fel rá az mfor.hu.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy átlagosan egy munkanélküli 403 napig tartják nyilván álláskeresőként a munkaügyi hivatalokban. Innentől pedig két opció van. A kisebbik rossz, hogy átlagosan ennyi idő után talál munkát magának az álláskereső, a nagyobbik rossz, hogy ennyi idő a “tűréshatár”, vagyis eddig nem sikerült munkát találnia, és a reményvesztettség miatt kivonul a munkaerőpiacról – legalábbis hivatalosan.

A májusi 403 nap egyébként 21 nappal több az áprilisinál és 30-cal több az egy évvel korábbi statisztikánál. Az átlagos regisztrációs idő megugrásával párhuzamosan nem meglepő, hogy a nyilvántartott álláskeresőkön belül a tartósan munkanélküliek aránya is közel 2,5 éves csúcsra emelkedett – írta a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik