Gazdaság

Újabb fordulat, hogy nincs fordulat a Zsolnay-gyár ügyében

zsolnay kulturális negyed (zsolanay kulturális negyed, pécs, )
zsolnay kulturális negyed (zsolanay kulturális negyed, pécs, )

Folyamatban van a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vagyoni helyzetének felmérése – közölte az MTI megkeresésére kedden a pécsi társasághoz a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től kirendelt ideiglenes vagyonkezelő.

A Zalaegerszegi Törvényszék pénteken ideiglenes vagyonfelügyelőt rendelt ki a “nagy múltú” porcelánmanufaktúrához. A bíróság a vagyonfelügyelő szervezetnek a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t jelölte ki, miután a Zsolnayt korábban stratégiailag kiemelt gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány.

A Zsolnay felszámolását a közelmúltban egy, a West Hungária Bau Kft.-hez köthető cég kezdeményezte, amely megvásárolta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által május 18-án felmondott 413 millió forintos hitelt.

Börcsök Sándor vagyonkezelő az MTI-nek elmondta, hogy az ideiglenes vagyonfelügyelet kezdeti szakaszában “kiemelt feladat a társaság helyzetéről, operatív működéséről való tájékozódás, adatok bekérése”.

Jelezte, hogy az ideiglenes vagyonfelügyelő az adós társaság vonatkozásában önálló cégjegyzési jogosultsággal nem rendelkezik, az ügyvezető helyét nem veszi át, feladata az adós tevékenységének felügyelete a felszámolási eljárás kezdetéig.

Börcsök Sándor úgy fogalmazott: az ideiglenes vagyonfelügyelő “ellenjegyzési joga, így döntési kompetenciája a rendes gazdálkodás körét meghaladó ügyletek vonatkozásában áll fenn”. Beszámolt arról is, hogy a a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hétfőn kapta kézhez ideiglenes vagyonfelügyelőként a Zsolnayhoz történő kirendelését.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik