Gazdaság

Orbán Viktor kötélbarátja is beszállt a kaszinóbizniszbe

Garancsi István (garancsi istván)
Garancsi István (garancsi istván)

Eddig csak sajtóinformáció volt, most viszont már biztossá vált, hogy Garancsi István soproni kaszinó egyik tulajdonosa lett, mégpedig a fociklubján keresztül – tudta meg az mfor.hu.
Pontosabban a Videoton focicsapatot tulajdonló Futball Invest 2007 Kft. szerzett tulajdont – a változást júniusban jegyezték be a PANNON-Partner Kft. cégkivonatába.

Garancsi így nem közvetlenül lett a kaszinó egyik tulajdonosa, hanem céghálóján keresztül. A kaszinót működtető társaság, a CAI Hungary Kft. és annak tulajdonosa, a Casino Sopron Szórakoztatásszervező pedig számlát nyitottak a Garancsi pénzpiaci érdekeltségénél, a Duna Takarékbanknál, tehát az üzletember innen is hasznot húzhat. A soproni kaszinó egyébként jól megy, tavaly 787 millió forint nyereséget termelt.

Andy Vajnán kívül Szima Gábor az, akit elég megbízhatónak tartott a kormány eddig ahhoz, hogy a kaszinóbizniszben helyet kapjon. Érdekesség, hogy utóbbi üzletember szintén bevonta a tulajdonos körbe a focicsapatát. Így aztán a fociklubok is részesülnek a kaszinóbiznisz hasznából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik