gvh
Gazdaság

Engedélyezte az MKB-Euroleasing Autópark megvételét a Gazdasági Versenyhivatal

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy az ALD Automotive Autópark-kezelő és Finanszírozó Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen az MKB-Euroleasing Autópark Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. felett.

A GVH hétfői tájékoztatása szerint az összefonódó vállalkozás-csoportok egyaránt foglalkoznak finanszírozott és nem-finanszírozott flottakezeléssel, valamint önálló operatív lízing szolgáltatást nyújtanak. Az ALD Automotive a Societé General S.A. által irányított SG-csoportba, az MKB-Euroleasing Autópark pedig az MKB Autópark-csoportba tartozik.

A GVH az összefonódás hatásainak értékelésekor megállapította, hogy káros horizontális hatásokkal legfeljebb a finanszírozott flottakezelésnél lehetett volna számolni az SG-csoport és az MKB Autópark-csoport együttesen fennálló piaci részesedése miatt. A versenyhivatal szerint azonban kizárható a kedvezőtlen versenyhatás, mert sok, versenytársnak tekinthető vállalkozás működik a piacon, amelyet lassú növekedés, fokozatos bővülés jellemez.

A piacra lépésnek nincsenek jelentős korlátai, a szolgáltatás igénybe vevői nem elhanyagolható mértékű vevői erővel rendelkeznek, illetve a megkeresett piaci szereplők nem fogalmaztak meg érdemi aggályt az összefonódás miatt – tette hozzá a versenyhivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik