Gazdaság

Engedélyezte az MKB-Euroleasing Autópark megvételét a Gazdasági Versenyhivatal

24.hu
24.hu

2016. 06. 20. 11:21

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy az ALD Automotive Autópark-kezelő és Finanszírozó Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen az MKB-Euroleasing Autópark Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. felett.
Korábban a témában:

A GVH hétfői tájékoztatása szerint az összefonódó vállalkozás-csoportok egyaránt foglalkoznak finanszírozott és nem-finanszírozott flottakezeléssel, valamint önálló operatív lízing szolgáltatást nyújtanak. Az ALD Automotive a Societé General S.A. által irányított SG-csoportba, az MKB-Euroleasing Autópark pedig az MKB Autópark-csoportba tartozik.

A GVH az összefonódás hatásainak értékelésekor megállapította, hogy káros horizontális hatásokkal legfeljebb a finanszírozott flottakezelésnél lehetett volna számolni az SG-csoport és az MKB Autópark-csoport együttesen fennálló piaci részesedése miatt. A versenyhivatal szerint azonban kizárható a kedvezőtlen versenyhatás, mert sok, versenytársnak tekinthető vállalkozás működik a piacon, amelyet lassú növekedés, fokozatos bővülés jellemez.

A piacra lépésnek nincsenek jelentős korlátai, a szolgáltatás igénybe vevői nem elhanyagolható mértékű vevői erővel rendelkeznek, illetve a megkeresett piaci szereplők nem fogalmaztak meg érdemi aggályt az összefonódás miatt – tette hozzá a versenyhivatal.

vissza a címlapra
  • Címkék:
  • gvh

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Charleroi, 2017. szeptember 19.
A Ryanair ír légitársaság repülőgépei a belgiumi Charleroi repülőtéren 2017. szeptember 19-én. A cég több mint 2000 járatát törölte, ebből 143 Belgiumból induló járatot pilótahiány, a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége, a sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.