Gazdaság

Szijjártó aláírta az orosz gázszerződés módosítását

A Magyarország hosszú távú földgázellátásáról szóló megállapodás módosításáról, valamint 700 vasúti kocsinak az egyiptomi piacra magyar-orosz vállalati együttműködésben való legyártásáról írt alá szerződést pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 20. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

A miniszter az MTI-nek elmondta, hogy a módosított földgázszállítási szerződés értelmében 2019-ig garantált Magyarország gázellátása Oroszország irányából. További részleteket az MTI nem közölt.

A tárgyalásokon Szijjártó Péter megerősítette, hogy a Paksi Atomerőmű bővítésének ügyében minden az elhatározott menetrend szerint halad. Szó esett arról is, hogy a Roszatom az MVM Magyar Villamos Műveket bevonja más, a világon jelenleg folyamatban lévő atomerőmű-építési beruházásaiba.

Szijjártó Péter Oroszország “északi fővárosában” Gyenisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel, Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával, Alekszandr Novak energetikai miniszterrel és Szergej Kirijenkóval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik