Gazdaság

Megvan a Gawker új tulajdonosa

Előzetes megállapodást írtak alá a Ziff Davis kiadóvállalattal.

Mint arról korábban beszámoltunk, csődvédelmet kért maga ellen az amerikai Gawker Media, amelyet Hulk Hogan expankrátor pere vitt csődbe. A blogbirodalom elleni jogi hadjáratot a világ egyik legismertebb techmilliárdosa, Peter Thiel finanszírozta, bosszúból azért, mert a Gawker megírta róla, hogy meleg. Thiel célja kifejezetten a Gawker és tulajdonosa, Nick Denton tönkretétele volt.

A blogbirodalom mindettől függetlenül még működhet tovább, de a magyar származású Dentonnak el kell adnia blogjait. Szerdán maga közölte a Gawkeren, hogy előzetes megállapodást kötött a Ziff Davis kiadóvállalattal.

A jogi csata folytatódik Hulk Hogannel és a háttérben Peter Thiellel. Denton szerint a Gawker tönkretétele mögött álló milliárdos már kevésbé veszélyes annak köszönhetően, hogy nyilvánosságra került: ő mozgatja a szálakat.

A Gawkernek egyébként erős magyarországi jelenléte is van – a blogok műszaki hátterét Budapesten fejlesztették, és a cég egy részét is itt jegyezték be, sőt a magyarországi leányvállalat hitelezte az amerikait. A tavaly megszűnt Cink.hu is a Gawker-blogbirodalom része volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik