Gazdaság

Csődbe ment a Gawker

Egy New York-i bíróságon csődvédelmet kért maga ellen a Gawker Media. A dokumentumok szerint a cég vagyona 50-100 millió dollár, de a kötelezettségeik elérik az 500 millió dollárt is.

A céget Hulk Hogan expankrátor pere vitte csődbe, ami miatt a magyar származású tulajdonosnak, Nick Dentonna 50 millió dollárnyi előleget kellene letennie az elsőfokú ítélet alapján. Hogan azért perelte be a Gawkert, mert lehozták a kiszivárogtatott szexvideójának egy részletét, amelyben egy barátja, egy ismert rádiós műsorvezető feleségével szexel.

A Gawker régóta sejti, hogy a per mögött más is lehet, mint Hogan. Nemrég kiderült, hogy ez igaz: egy szilícium-völgyi befektető, Peter Thiel, a világ egyik legismertebb techmilliárdosa finanszírozta a pert, mert a Gawker egy posztban korábban megírta, hogy meleg. Thiel célja az volt, hogy a Gawker csődbe menjen, Dentonnal együtt.

Attól még, hogy csődöt jelentettek, nem biztos, hogy a Gawkernek vége, de Dentonnak el kell adnia a blogokat. A blogcsalád a cégtől függetlenül még működhet tovább. Arra is esélyük van, hogy a pereket megnyerjék, de sok évig kell finanszírozniuk érte a jogi költségeket.

A Gawkernek sok magyar érintettsége van, a lap fejlesztése Magyarországról működött, és a cég egy része is itt van bejegyezve. A Cink.hu is Gawker-blog volt a megszűnéséig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik