Gazdaság

Szigetvári Viktor: Nem hagyom, hogy Polt Péter ügyészsége ne nyomozzon a kitiltási botrány valódi felelősei ügyében

Szigetvári Viktor (szigetvári viktor)
Szigetvári Viktor (szigetvári viktor)

A Fővárosi Főügyészség kijelentette: nem folytatják a nyomozást az amerikai kitiltási botrány hátterében álló, Bunge étolajgyártóhoz kötődő vesztegetési ügyben. Hogy ez ne történhessen meg, továbbra is tartom: feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen, és követelem, hogy az ügyben tanúként hallgassák ki Orbán Viktort, Szijjártó Pétert, valamint az összes érintett kormányzati és fideszes politikust! – írja az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor közleményében.

A Magyar Nemzet csütörtöki cikkéből kiderül, hogy nem kíván újabb nyomozást indítani a kitiltási botrány ügyében a Fővárosi Főügyészség. Hiába mondta ki a bíróság, hogy a nyomozás leállításával a milliárdos korrupciós botrány hátterében állók kiléte feltáratlan maradt, most mégis futni hagyják az elkövetőket. Ezt arra hivatkozva teszi az ügyészség, hogy állításuk szerint a korábbi nyomozás során ők mindent megtettek. Ez azonban hazugság, hiszen még a vádlott telefonját sem hallgatták le.

Az ügyészség mulasztásába és tudatos bűnpártolásába nem nyugszunk bele: ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést a kitiltási botrány ügyében – jelentette ki Szigetvári.  Nem hagyom, hogy a Polt Péter irányításával működő ügyészség tudatosan ne nyomozzon egy olyan ügyben, amely egészen a Fidesz legfelsőbb szintjéig és a Századvéghez kötődő tanácsadókig ér – tette hozz. Továbbra is követeli, hogy az ügyben idézzék be tanúnak Szijjártó Pétert, Orbán Viktort és a többi vezető kormánytisztviselőt, kormánypárti politikust, és tegyenek vallomást: mely fideszes politikusokat és kormánytagokat érinti a kitiltási ügy?Egy alapos, minden részletre kiterjedő nyomozás során a korábbi mulasztás ellenére is fény derülhet a valódi felelősök kilétére.

Amennyiben Polt Péter elutasítja újabb feljelentésemet is, azzal ismét egy elsikált üggyel bővül az az aktacsomag, melyért Polt Péternek egy kormányváltást követően az első napon automatikusan távoznia kell hivatalából, és katonai vagy polgári bíróság előtt kell felelnie a bűneiért – jegyezte meg végül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik