Gazdaság

Hiába vegzálták az Energiaklubot, nem találtak náluk szabálytalanságot

24.hu
24.hu

2016. 06. 08. 15:04

Semmiféle szabálytalanságra nem derült fény azokban az eljárásokban, amelyeket a hatóságok indítottak az Energiaklubnál az elhíresült „norvég-ügyben”.
Korábban a témában:

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) 2014 nyarán indított vizsgálatot ötvenkilenc civil szervezetnél, köztük az Energiaklubnál. A vizsgálat során semmilyen hivatalos kifogás, elmarasztalás vagy felszólítás nem érkezett az Energiaklub működésével kapcsolatban, a hivatal mindössze egy összesített ellenőrzési jegyzőkönyvet tett közzé honlapján 2014. októberében.

Ezt követően, 2015. január 10-én indított ellenőrzést az Energiaklubnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyes adókötelezettségek teljesítésére irányulóan. A részletes vizsgálat során a NAV Kiemelt Adóalanyok és Társas Vállalkozások Ellenőrzési Osztálya az Energiaklub működésének 2012. január 1. – 2014. október 31. közötti időszakát ellenőrizte. A revízió során a hatóság az egyesület hét korábbi alvállalkozójánál is vizsgálatot folytatott le. Az eljárást lezáró dokumentum szerint az ellenőrzés során nem tártak fel jogsértést.

A teljes vizsgálati idő alatt a NAV munkatársai összesen 35 munkanapot töltöttek a benyújtott dokumentumok ellenőrzésével. Számításaik szerint az Energiaklub is legalább ennyit foglalkozott az adóhatóság kéréseinek teljesítésével.

„A vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy az Energiaklubnak nincs takargatnivalója: átláthatóan és szabályosan dolgozik a köz érdekében. Bár sok idő ment el rá, örülünk, hogy ezt most az illetékes hatóságok is megállapították.” – szögezte le közleményükben az Energiaklub társelnöke,  dr. Bart István.

Az elmúlt év eredményeit és a működéssel kapcsolatos adatokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően májusban, éves jelentésükben illetve közhasznú egyszerűsített éves beszámolójukban tették közzé.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.