Gazdaság

Matolcsyék már a Facebookon is figyelik, hogy mit posztolsz

Háttérbeszélgetést tartott csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank, ahol arról beszéltek, hogy milyen szigorúan ellenőrzik a tőzsdei kibocsátókat – írta a Portfolió.

Az esemény talán egyik legérdekesebb része az volt, amikor Szeniczey Gergő és Dr. Barnóczki Péter arról beszéltek, hogy a tőzsdei cégekkel kapcsolatos híreket a Facebookon, a különböző fórumokon (többek között a Portfolio fórumán is), de a bulvársajtóban is figyelik. A fórumokon és a sajtóban a keresés nem túl bonyolult, szűrőprogramokkal keresnek rá kulcsszavakra, a Facebookra viszont bizonyos időközönként felmegy egy MNB-s, és megnézi, mit posztolnak például Norbiék, írta a lap.

Amúgy idén már 10 alkalommal függesztették fel valamelyik részvény kereskedését (jelenleg is 6 kibocsátó papírjai vannak felfüggesztve) és összesen 43,5 millió forint felügyeleti bírságot szabtak ki. De a szigor nem csak itt látszik, az MNB akár kisbefektetői jelzésre is meglátogatja a tőzsdei cégek közgyűléseit, akár hétvégén is, és akár az ország legtávolabbi pontjára is elutaznak, ha a kockázatok alapján szükségesnek tartják. Ezenkívül előzetes bejelentés nélkül helyszíni ellenőrzést is tart az MNB, és rendszeresen egyeztet a kibocsátók képviselőivel.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik