Gazdaság

Megalapították a Zsolnay utódját

zsolnay látványműhely (zsolnay látványműhely)
zsolnay látványműhely (zsolnay látványműhely)

Úgy tűnik, a pécsi önkormányzat a Zsolnay-gyár utódjának szánt cég megalapításáról döntött – írta a bama.hu. Méghozzá zárt ajtók mögött. A portál emlékeztetett: Páva Zsolték a Zsolnay-ügyben nemrég megbízták a korábban már több pécsi székházfoglalást, és új pécsi közszolgáltató cég megalapítását és piaci bevezetését levezénylő budapesti ügyvédet, dr. Szabó Ivánt.

Girán János alpolgármester a városháza lapjának nyilatkozva azt mondta, a Ledina Kerámia Kft. megalapításával az volt a cél, hogy sikerrel léphessenek fel „a Zsolnay Zrt. többségi tulajdonosának trükközései ellen”.

A Ledina Kerámia megalapítása előrevetíti, hogy hamarosan megindulhat a Zsolnay Zrt. irányított, állami felszámolása. A lap legalábbis úgy értesült, hogy erre három héten belül sor kerülhet. Azt követően vélhetően a Ledina Kerámia megszerzi a pécsi porcelánmanufaktúra jelenlegi legnagyobb értékét, a Zsolnay márkanevet. A felszámolásban a márkanév is  külön értékesíthető vagyonelem, de a városvezetés oldalán álló több Zsolnay-örökös is megadhatja az új cégnek a Zsolnay családnév, mint márkanév használatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik