Varga Mihály (Array)
Gazdaság

Varga: A kormány mindenki számára megélhető növekedést kíván elérni

24.hu
24.hu

2016. 05. 24. 10:58

Korábban a témában:

A kormány olyan pályára akarja átállítani a magyar gazdaságot, amely számottevő külső források nélkül is biztosítani tudja a dinamikus növekedést – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaság Magyarország jövőjéről szóló szakmai konferenciáján. Mint mondta: a kormánynak olyan jövőképe van, amely egyszerre alapul az adottságok ismeretén, a már elért eredményeken és a fejlett ipari országokhoz való felzárkózás igényén.

Legfontosabb törekvésünk továbbra is, hogy minél több embernek legyen nemcsak megélhetést jelentő, hanem a szakmai fejlődést is biztosító munkája Magyarországon, hogy tovább javuljanak a családok életkörülményei, és hogy hosszabb távon választ tudjunk adni a demográfiai kihívásokra – fogalmazott Varga Mihály.

A célok megvalósítása érdekében a fiskális fegyelem megtartása mellett a kormány folytatja az adósságcsökkentést, ösztönzi a beruházások, fejlesztések bővülését – tette hozzá.

Jelszó: újraiparosítás

A szakminiszter kijelentette: a kiegyensúlyozott fejlődéshez meg kell teremteni a gazdaság hosszú távú növekedésének hajtóerejét, az újraiparosítást, amelynek cselekvési programját az Irinyi Tervben, az Ipar 4.0-ban és a Jedlik Ányos Tervben határozta meg a kormány. A célkitűzéseket szolgálja az uniós források nagyobb hányada és a szakképzés átalakítása is. Varga Mihály a gazdaságpolitika eredményeit – a foglalkoztatottság bővülését, a bérek folyamatos és tartós emelkedését – elemezve aláhúzta, hogy a kormány mindenki számára megélhető növekedést kíván elérni.

Hozzátette: ez megvalósulhat adócsökkentés, adókedvezmény formájában, de jelen van a keresetek emelkedésében, ahogyan a szaktudás megszerzésének bővülő lehetőségeiben és a javuló lakáskörülményekben is. A kormánynak mindig is határozott víziója volt Magyarország válságból való kivezetéséről – emlékeztetett a miniszter. Mint mondta: nem késlekedtünk egyszer sem, amikor az érdekeinket szolgáló döntéseket kellett meghoznunk, és mára korábbi kritikusaink – elsősorban a külföldi szakmai intézmények, az OECD, az Európai Bizottság és most legutóbb a Fitch Ratings már elismerik eredményeinket.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.