Gazdaság

Megkezdődött a Tigáz lakossági ügyfeleinek bekebelezése is

tigaz(210x140).jpg (Array)
tigaz(210x140).jpg (Array)

A FŐGÁZ megkezdte a TIGÁZ lakossági fogyasztóinak átvételét – adta hírül az ENKSZ. A nemzeti közműszolgáltatást megtestesítő cég (FŐGÁZ) a közlemény szerint sikeresen lezárta az E.ON hatszázezer fogyasztójának átvételi folyamatát és a fűtési szezon végeztével megkezdte a felkészülést a következő téli időszakra. A társaság ezzel párhuzamosan folytatja a TIGÁZ fogyasztók átvételét előkészítő munkákat. A nemzeti közműszolgáltatás társaságai jelenleg már 2,2 millió lakossági fogyasztó ellátását biztosítják, míg év végére már a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatását fogják szavatolni.

A nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer kiépítése történelmi jelentőségű az energetikai iparban – szögezték le. A fogyasztók ilyen nagymértékű átvételére még nem volt példa, amelyet a FŐGÁZ Csoport már sikeresen maga mögött tudhat, éppen ezért számított arra és felkészült rá, hogy előfordulhatnak átmeneti fennakadások, amelyeket a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva a lehető leggyorsabb módon orvosoltak – tették hozzá.

Októbertől a tigázosok is mind átkerülnek

Az E.ON lakossági fogyasztói átvételi folyamatának sikeres befejezését követően a FŐGÁZ az ennek során szerzett tapasztalatokat felhasználva már a TIGÁZ Zrt. 1,2 millió lakossági fogyasztójának átvételére koncentrál. A folyamat az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződésével már megkezdődött és így legkésőbb október 1-jétől a nemzeti közműszolgáltatási rendszerben működő társaságok látják majd el a teljes hazai lakosságot – ígérik.

Kiemelték, hogy azon lakossági fogyasztóknak, akik kis és középvállalkozásokat vezetnek, a FŐGÁZ lehetőséget biztosít arra is, hogy cégük partnerének is a FŐGÁZ-t választva, egy szolgáltatónál, gyorsan, biztonságosan intézzék ügyeiket, az ebből adódó szinergiában rejlő lehetőséget egyre többen használják ki.

Hamarosan egy kézben

„A társaságcsoport kiemelkedő költségvetési befizető, 2015-ben 179,86 milliárd forintos árbevétel mellett 2,6 milliárd forint adózott eredményt ért el, amelyet a külföldi cégek gyakorlatával szemben nem fizet ki osztalékként, hanem – a nonprofit jellegű működésnek megfelelően – itthon tart és a nemzeti közműszolgáltatás színvonalának növelésére használja fel” – mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára.

A hazai energetikai szektor egyik legnagyobb cégeként a FŐGÁZ stabil működésével évek óta mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a lakossági fogyasztók ellátását, miközben üzemelteti a fővárosi földgázhálózatot és az üzleti piac legnagyobb szereplője is egyben. Az ország hamarosan egyetlen lakossági földgázszolgáltatójaként kiemelten fontos a FŐGÁZ számára, hogy továbbra is kiérdemelje ügyfelei elégedettségét, ezért alapszolgáltatásain felül folyamatosan új kényelmi megoldásokat biztosít meglévő és leendő fogyasztói részére.

Rezsicsökkentés után többet fogyasztottunk

„A FŐGÁZ a 2015-ös évben az egyetemes szolgáltatási piacon 867,7 millió köbméter, míg a szabadpiacon 833,3 millió köbméter földgázt értékesített, ezzel a teljes tavalyi földgázfelhasználás 18,74 százalékát biztosította” – mondta Horváth Péter, az ENKSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója, a FŐGÁZ Zrt. elnöke.

Az összességében enyhébb, mégis periodikusan hideg napokat is hozó téli hónapokban nem volt számottevő különbség az idei és az előző év fűtési időszaka között, azonban a lakossági fogyasztás mégis mintegy 5 százalékkal bővülő fogyasztási tendenciát mutatott. Az egyetemes szolgáltatásban a fogyasztást az időjárás mellett alapvetően a rezsicsökkentés eredményessége, az energiahatékonysági programok és a fogyasztók tudatosabb energiafogyasztása is befolyásolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik