tigáz (Array)
Gazdaság

Megkezdődött a Tigáz lakossági ügyfeleinek bekebelezése is

24.hu
24.hu

2016. 05. 18. 13:28

Korábban a témában:

A FŐGÁZ megkezdte a TIGÁZ lakossági fogyasztóinak átvételét – adta hírül az ENKSZ. A nemzeti közműszolgáltatást megtestesítő cég (FŐGÁZ) a közlemény szerint sikeresen lezárta az E.ON hatszázezer fogyasztójának átvételi folyamatát és a fűtési szezon végeztével megkezdte a felkészülést a következő téli időszakra. A társaság ezzel párhuzamosan folytatja a TIGÁZ fogyasztók átvételét előkészítő munkákat. A nemzeti közműszolgáltatás társaságai jelenleg már 2,2 millió lakossági fogyasztó ellátását biztosítják, míg év végére már a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatását fogják szavatolni.

A nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer kiépítése történelmi jelentőségű az energetikai iparban – szögezték le. A fogyasztók ilyen nagymértékű átvételére még nem volt példa, amelyet a FŐGÁZ Csoport már sikeresen maga mögött tudhat, éppen ezért számított arra és felkészült rá, hogy előfordulhatnak átmeneti fennakadások, amelyeket a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva a lehető leggyorsabb módon orvosoltak – tették hozzá.

Októbertől a tigázosok is mind átkerülnek

Az E.ON lakossági fogyasztói átvételi folyamatának sikeres befejezését követően a FŐGÁZ az ennek során szerzett tapasztalatokat felhasználva már a TIGÁZ Zrt. 1,2 millió lakossági fogyasztójának átvételére koncentrál. A folyamat az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződésével már megkezdődött és így legkésőbb október 1-jétől a nemzeti közműszolgáltatási rendszerben működő társaságok látják majd el a teljes hazai lakosságot – ígérik.

Kiemelték, hogy azon lakossági fogyasztóknak, akik kis és középvállalkozásokat vezetnek, a FŐGÁZ lehetőséget biztosít arra is, hogy cégük partnerének is a FŐGÁZ-t választva, egy szolgáltatónál, gyorsan, biztonságosan intézzék ügyeiket, az ebből adódó szinergiában rejlő lehetőséget egyre többen használják ki.

Hamarosan egy kézben

„A társaságcsoport kiemelkedő költségvetési befizető, 2015-ben 179,86 milliárd forintos árbevétel mellett 2,6 milliárd forint adózott eredményt ért el, amelyet a külföldi cégek gyakorlatával szemben nem fizet ki osztalékként, hanem – a nonprofit jellegű működésnek megfelelően – itthon tart és a nemzeti közműszolgáltatás színvonalának növelésére használja fel” – mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára.

A hazai energetikai szektor egyik legnagyobb cégeként a FŐGÁZ stabil működésével évek óta mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a lakossági fogyasztók ellátását, miközben üzemelteti a fővárosi földgázhálózatot és az üzleti piac legnagyobb szereplője is egyben. Az ország hamarosan egyetlen lakossági földgázszolgáltatójaként kiemelten fontos a FŐGÁZ számára, hogy továbbra is kiérdemelje ügyfelei elégedettségét, ezért alapszolgáltatásain felül folyamatosan új kényelmi megoldásokat biztosít meglévő és leendő fogyasztói részére.

Rezsicsökkentés után többet fogyasztottunk

„A FŐGÁZ a 2015-ös évben az egyetemes szolgáltatási piacon 867,7 millió köbméter, míg a szabadpiacon 833,3 millió köbméter földgázt értékesített, ezzel a teljes tavalyi földgázfelhasználás 18,74 százalékát biztosította” – mondta Horváth Péter, az ENKSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója, a FŐGÁZ Zrt. elnöke.

Az összességében enyhébb, mégis periodikusan hideg napokat is hozó téli hónapokban nem volt számottevő különbség az idei és az előző év fűtési időszaka között, azonban a lakossági fogyasztás mégis mintegy 5 százalékkal bővülő fogyasztási tendenciát mutatott. Az egyetemes szolgáltatásban a fogyasztást az időjárás mellett alapvetően a rezsicsökkentés eredményessége, az energiahatékonysági programok és a fogyasztók tudatosabb energiafogyasztása is befolyásolja.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.