Gazdaság

Felfüggesztették a Norbi-részvények kereskedését

Schobert Norbi (Array)
Schobert Norbi (Array)
Addig nem lehet forgalmazni a papírokat, amíg a kibocsátó nem teljesíti a jegybank által előírt tájékoztatási kötelezettséget.

Felfüggesztette a jegybank a Norbi Update Lowcarb és az OTT-ONE részvények tőzsdei kereskedését, mert mindkét kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatás közzétételéig marad érvényben.

Az MNB közleménye szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium minőségellenőrzési eljárást folytatott le a Norbi Update Lowcarb Nyrt. és az OTT-ONE Nyrt. korábbi könyvvizsgálójával szemben, amelynek alapján a 2014. évi beszámolót illetően a könyvvizsgálat 90 napon belüli ismételt elvégzésére kötelezte a könyvvizsgálót. A megismételt audit alapján a könyvvizsgáló megállapította, hogy a korábban kibocsátott független könyvvizsgálói jelentés nem megfelelő, ezért azt visszavonta.

A független könyvvizsgálói jelentés visszavonásáról 2016. április 25-én – a tőkepiacról szóló törvény rendelkezéseinek eleget téve – mindkét kibocsátó rendkívüli tájékoztatást tett közzé.

Bár a jogsértést közvetlenül nem a Norbi Update Lowcarb Nyrt., illetve az OTT-ONE Nyrt. mulasztása idézte elő, a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok súlyos megsértésére tekintettel az MNB szerdától felfüggesztette a két papír forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén, mindaddig, amíg a két kibocsátó teljesíti a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik