Gazdaság

Kiemeltnek nyilvánította Orbán barátjának új beruházását a kormány

garancsi-orban(650x433).jpg (Array)
garancsi-orban(650x433).jpg (Array)

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó Kopaszi Gát Kft.-nek az ott tervezett 200 milliárd forintos beruházását kívánja a hatósági ügyek intézése szempontjából kiemeltté tenni a kormány. Az erről szóló rendelet tervezete ma délelőtt került fel a kormány honlapjára és csupán ma déli 12 óráig (!) lehet véleményezni – szúrta ki a Napi.hu.

A Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztése szerint a Kopaszi Gát Kft. Budapest területén megvalósuló beruházásával összefüggő hatósági, engedélyezési eljárások egyszerűsítésével és gyorsításával csökkentenék a több mint 200 milliárd forintból megvalósuló beruházás létrejöttének idejét.

A Kopaszi Gát Kft.-t a Market cégcsoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. vásárolta meg. A Budapest egyik legnépszerűbb parkját, a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros, XI. kerületi ingatlanterület így ismét hazai tulajdonba került – jelentette be januárban a Garancsi István többségi tulajdonában lévő Market. A vevő cégek üzletrészein az Eximbanknak van zálogjog bejegyezve. A terület korábbi tulajdonosa a Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek alkotta vállalatcsoport volt. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

Orbán Viktor barátjának (Garancsi István) legújabb üzletét ugyanúgy az állami tulajdonú Eximbank Zrt. finanszírozza, akárcsak Andy Vajna TV2-vásárlását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik