Gazdaság

Razzia volt a Mitsubishinél a valótlan fogyasztási adatok miatt

A valótlan üzemanyag-fogyasztási adatok feltüntetéséről tett szerdai beismerés után razziát tartottak az illetékes hatóságok a Mitsubishi autógyárnál. Az ügyben illetékes közlekedési minisztérium (területfejlesztési, infrastrukturális, közlekedési és turisztikai minisztérium) által tartott razzia arra utal, hogy a hatóságok bírsággal és adminisztratív intézkedésekkel tervezik sújtani az autógyárat.

A Mitsubishi Motors Corp. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón ismerte be, hogy 625 ezer, kizárólag Japánban értékesített, úgynevezett Kei-Car kategóriába tartozó kisautónál nem a valóságnak megfelelő fogyasztási értékeket tüntettek fel. A 625 ezer autóból 468 ezret a Nissan Motor számára gyártott a Mitsubishi. A valótlan fogyasztási értékeket a Nissan együttműködő partnere, a Renault fedezte fel.

A szóban forgó modellek, a Mitsubishi eK Wagon és eK Space modelljei, valamint a Nissan Dayz és Dayz Roox modellek a gyárilag megadott értéknél valójában 5-10 százalékkal többet fogyasztanak. A Kei-Car kategória Japánban a 660 köbcentit meg nem haladó lökettérfogatú motorral szerelt és 1,5 méternél nem szélesebb kisautókat jelöli. A kategória adókedvezményt élvez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik