Gazdaság

Együtt: ne kapjon a magyar polgárok pénzéből újabb hitelt Andy Vajna

Az ellenzéki párt közleményében felszólítja Szijjártó Péter külügyminisztert, ne hagyja veszni a magyar emberek pénzét, akadályozza meg, hogy az Eximbank Andy Vajna fideszes oligarchát finanszírozza, és soha meg nem térülő beruházásokra adjon hitelt. Ezen túl pedig ismételten követelik, hogy a gyanús hitelügyletek miatt induljon alapos vizsgálat a Külügyminisztérium által felügyelt pénzintézeteknél, a Mehibnél és az Eximbanknál.

Az Eximbank a korábbi 6,72 milliárdos kölcsön mellé újabb milliárdos nagyságrendű hitelt nyújtana Andy Vajna cégének a TV2 működtetésére – értesült a Válasz.hu. A filmipari kormánybiztos a lapnak megerősítette: több bankkal is tárgyalnak. A portál kiemeli: az Eximbank megint olyan kölcsönt készül adni Vajnának, amely nem szerepel a pénzintézet nyilvános hiteltermékei között.

Az Együtt felszólítja Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy ne hagyja veszni a magyar emberek pénzét, akadályozza meg, hogy az általa felügyelt, az adófizetők pénzéből fideszes oligarchákat finanszírozó Eximbank soha meg nem térülő beruházásokra adjon hitelt. A TV2 önállóan nem működőképes, kizárólag állami lélegeztetőgépen tartva működik, méghozzá egyetlen céllal, fideszes propaganda sugárzásáért – állapítják meg.

Ismételten követelik, hogy induljon alapos vizsgálat a Külügyminisztérium által felügyelt pénzintézeteknél, a Mehibnél és az Eximbanknál, mivel szerintük ami ezeknél folyik, azt leginkább maffiafilmekben szoktuk látni.

Az Együtt felszólítja az állami Eximbank vezetését, hogy a magyar kis- és középvállalkozások export és import tevékenységének hitelezésével foglalkozzon, mert ez a feladata, nem a fideszes oligarchák zsebének megtömése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik