Gazdaság

Csalódást okozott az Ericson

Kétszázalékos árbevétel-csökkenés mellett, a folytatódó költségcsökkentési intézkedések hatására jelentősen, 49 százalékkal emelkedett az Ericsson nyeresége az első negyedévben, ami azonban így is kisebb volt a vártnál.

Többet vártak

A svéd mobiltávközlési hálózati berendezés gyártó vállalat csütörtökön azt közölte, hogy az adózott eredménye 1,97 milliárd svéd koronára (1 korona 33,73 forint) ugrott a március végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 1,32 milliárd koronáról. Ez elmaradt a szakértők véleményének az átlagában szerepelt 3,13 milliárd koronától.

A cég negyedéves árbevétele 53,52 milliárd koronáról 52,21 milliárd koronára csökkent. Elemzők növekvő, 54,52 milliárd korona bevételre számítottak. Az Ericsson árfolyama a stockholmi értéktőzsdén 9,1 százalékos mínuszban indított csütörtökön.

A világ mintegy 180 országában több mint 100 ezer alkalmazottat foglalkoztat a mobilhálózati berendezéseket gyártó svéd vállalat, amelynek mobilhálózati berendezései bonyolítják le a világ mobilkommunikációs forgalmának negyven százalékát.

Húzzák a nadrágszíjat

A cég 2014 végén költséghatékonysági programot indított el, amivel 2017-ig 9 milliárd korona megtakarítást tervez elérni. A program a termékválaszték átalakítására, a kutatási-fejlesztési munkamódszerek javítására, a működési szerkezet átszervezésére, a szolgáltatások felgyorsítására, az ellátási lánc hatékonyságának a fokozására, valamint az általános és igazgatási költségek csökkentésére összpontosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik