Gazdaság

Sztrájkhangulat az OBI-nál

Megkezdődtek a bértárgyalások a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és az áruházlánc magyarországi vezetősége között. A tárgyaláson a szakszervezet ismertette a munkavállalók legfontosabb problémáit, a túlterheltséget, és az ebből fakadó motivációhiányt.

A KASZ felhívta a vezetőség figyelmét arra, hogy a rendkívül alacsony bérek miatt igen nagy az elégedetlenség a munkavállalók körében a vállalatnál, ebből adódóan akár sztrájkhelyzet is kialakulhat.

Tájékoztatták továbbá a vezetőséget arról, hogy az utóbbi időben a szakszervezet szervezettsége ugrásszerűen megnőtt az OBI-nál, így a KASZ már olyan jelentős munkavállalói réteget képvisel a cégnél, ami valódi erőt demonstrál, és megkerülhetetlen.

A megbeszélésen a szakszervezet bejelentette, hogy szándékában áll kollektív szerződést kötni a munkáltatóval annak érdekében, hogy a munkavállalók számára jobb szociális- és munkakörülményeket teremthessenek.

A következő tárgyalás május 11-én lesz, ahol a munkáltató ismerteti a béremelésre vonatkozó konkrét javaslatát. A KASZ mindent megtesz annak érdekében, hogy az OBI-s munkavállalók számára a lehető legmagasabb mértékű béremelést harcolja ki, valamint, hogy olyan kollektív szerződést kössön, amely a dolgozók munkakörülményeiben jelentős változást eredményezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik