Gazdaság

Április 24-től újra nyitva vasárnaponként a SPAR-hálózat

spar (Array)
spar (Array)
Új nyitvatartási rendet vezet be a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. most vasárnaptól országszerte. A vasárnapi boltzár hatályon kívül helyezésétől a lánc azt várja, hogy a vásárlói szokások ismét megváltoznak, s újra a hét végére fogják igazítani sokan a nagybevásárlásokat.

316 SPAR és City SPAR szupermarket, 32 INTERSPAR hipermarket, a franchise rendszerben működő boltok közül pedig 51 SPAR express, 20 SPAR partner és SPAR market nyit majd ki április 24-től vasárnaponként. Az egyes áruházak nyitvatartási rendje eltérő lesz, attól függően, hogy pontosan hol helyezkedik el az üzletegység, illetve milyenek a vásárlói szokások az üzlet környezetében – közölte a lánc.

Megnyugtató módon fel tudtunk készülni az elmúlt egy hétben a színvonalas vasárnapi kiszolgálásra, aminek a valódi nyertesei maguk a vásárlóink lesznek – mondta a cég kommunikációs vezetője, Maczelka Márk.

A lánc arra számít, hogy a 2015. március 15. előttihez hasonlóan alakulnak majd a fogyasztói szokások, és a lakosság jelentős része újra a hét végére fogja időzíteni a nagybevásárlásokat. A vasárnap korábban is fontos napnak számított a cég életében annak ellenére, hogy sok áruház rövidebb ideig tartott nyitva. Hálózatukban a heti forgalom 9 százaléka bonyolódott vasárnaponként korábban. Folyamatosan elemzik egyébként a fogyasztói szokásokat, s amennyiben szükséges, nyitva tartási rendjüket a jogszabályokat figyelembe véve módosítani fogják – tették hozzá.

Ami a vasárnapi nyitvatartást illeti: a Metro is beáll a sorba és a Lidl szintén. A láncok közül a Praktiker május 8-ától lesz nyitva vasárnap, az Ikea pedig május 22-t mondott. A Tescók már kinyitottak múlt vasárnap is, az Aldik és Pennyk szintén, azAuchanok közül 14 volt nyitva. A Decathlon kérdőívezik, és kivár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik