kúria (kúria)
Gazdaság

Elnézést kért a bankoktól, felfüggesztenék a Kúria bíráját

24.hu
24.hu

2016. 04. 19. 16:12

Wellmann György elég érdekesen reagált a Kúria egyik határozatára, levelet írt a bankszövetségnek, és bocsánatot kért, mert a devizásoknak adtak igazat.
Korábban a témában:

A magyar igazságszolgáltatás egy újabb bizarr fordulata volt, amikor egy devizaperben a Kúrián született, a bankok számára káros döntés után Wellmann György elnézést kért a bankszövetségtől amiatt – írja az Mno.hu. A lap szerint a Kúria polgári kollégiumát vezető Wellmann felelősségre vonását egy ügyvédi csoport kezdeményezte a köztársasági elnöknél. Azt is kérik Darák Pétertől, a Kúria elnökétől, hogy függessze fel Wellmannt.

A Magyar Nemzet írta korábban, hogy Wellmann levelet írt a Magyar Bankszövetségnek április 11-én, hogy közölje, nem tartja irányadónak a Kúria vonatkozó ítéletét, és intézkedett arról, hogy az ne szerepeljen már a Kúria honlapján, mert ellentétes egy korábbi jogegységi határozattal.

Az Áder Jánoshoz fodult ügyvédek szerint elfogadhatatlan Wellmann levele, az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat ássa alá. Szerintük személyes kapcsolatot ápol a bankszövetség vezetőjével Wellmann, ezért nem elfogulatlan és pártatlan. ahogy írják:

azzal, hogy a bíró mindezt ilyen nyilvánvalóan jogellenes formában ki is fejtette, maga biztosítja Magyarország polgárait arról, hogy bizonyos személyes érdekek mentén nem engedi a törvényeket s azok célját és szellemiségét a kúriai bírósági ítélkezésben érvényre juttatni.

A Kúria saját szervezeti és működési szabályzata szerint is vétett az ügyvédek szerint a főbíró, aki többek között nem véleményezhetne ítéletet ilyen módon és nem távolíttathat el egymaga egy döntést sem a honlapról. A Kúria a lapnak küldött válaszában közvetetten elhatárolódott Wellmann levelétől.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel greets an interactive robot at the digitalSTROM stand during the annual Girl's Day fair at the chancellery in Berlin on April 26, 2017.
The fair aims to attract young women to hi-tech and engineering jobs.  / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.