Gazdaság

SPAR: átlagos vasárnap lesz április 17.

spar (spar, )
spar (spar, )

A SPAR Magyarország felelős vállalatként a dolgozók érdekeit és a vásárlók magas színvonalú kiszolgálásának elvét szem előtt tartva fokozatosan vezeti be új nyitva tartási rendjét. Így április 17-én csak a már korábban is betervezett, 67 SPAR logós egység tart majd nyitva.

„Több mint 13.000 dolgozójával Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója vagyunk, munkatársaink kétharmada nő. Felelős vállalatként fontos számunkra dolgozóink érdekeinek képviselete és a vásárlóink magas színvonalú kiszolgálása. Akkor nyitjuk ki vasárnaponként áruházaink többségét, ha minden feltétel adott lesz ehhez” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. Éppen ezért a cégcsoport úgy döntött, hogy csak azon üzleteit nyitja ki ezen a héten vasárnap, amelyek kinyitása már korábban be lett tervezve.

Ezen üzletek közül 5 olyan SPAR szupermarket várja majd a vásárlókat, amely az egy szabadon felhasználható vasárnapi napot április 17-én használja fel. Az üzletek szándékukat jogszerűen, az előírt határidőt betartva, a vasárnapi munkavégzésre vonatkozó egyes törvények módosításáról rendelkező jogszabály elfogadásától függetlenül már korábban bejelentetté k. Ezeken az áruházakon felül még az a 11 SPAR üzlet és 51 SPAR express koncepciójú OMV-shop is nyitva fog tartani, amelyek a vasárnapi boltzárra vonatkozó törvény hatálya alatt is folyamatosan nyitva tarthattak.

A SPAR Magyarország üzlethálózatát jelenleg 32 INTERSPAR hipermarket, 344 SPAR és City SPAR szupermarket, valamint 87 franchise áruház alkotja.
Az új nyitvatartási rendről a SPAR a vásárlóit időben tájékoztatni fogja a www.spar.hu weboldalon.

A 2016. április 17-én, vasárnap nyitva tartó SPAR áruházak listája a következő ezen a linken érhető el.

És hogy a többi lánc hogyan lesz nyitva? Az Auchanok közül 14 lesz nyitva. Az Ikea még nem tudni, mikor, de kinyit vasárnap. A Decathlon kérdőívezik, és kivár, a Lidl a dolgozók érdekeire hivatkozva nem nyit ki most vasárnap, az Aldik viszont igen. A Tesco 200 százalékos pótlékkal csábított, és így 147 áruháza lesz nyitva.

Akadálya pedig egyébként (az ellenkező értelmű híresztelésekkel szemben) nincs annak, hogy kinyithassanak a boltok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik