Gazdaság

Megvan, hogyan változhat jövőre a cafeteria

spórol, gyűjt, takarékoskodik, előtakarékoskodás, pénz (Array)
spórol, gyűjt, takarékoskodik, előtakarékoskodás, pénz (Array)

Összetett cafeteriajavaslatot terjesztettek a kormány elé a gazdasági érdekképviseletek: mind a négymillió magyar munkavállalónak kedvezményes adózású bérkiegészítést kínálnának készpénzben. A Szép-kártya rendszerét megtartanák – értesült a Magyar Idők. Az étkezési és ajándékutalványok adókedvezménye viszont megszűnne a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslata alapján. Vagyis ezek szerint beáldoznák az Erzsébet-utalványt, az étkezési fajtájút.

Úgy tudják, a szaktárca már végzi a számításokat az egyes lehetőségek kapcsán.

Mivel a járulékbevételek öt év alatt negyven százalékkal emelkedtek, így akár volna is keret arra, hogy tehercsökkentést hajtson végre a kabinet.

Mint arról hírt adtunk, Orbán Viktor márciusban jelentette be, hogy készpénzesítenék a cafeteriát. A kormány azután vette napirendre a kérdést, hogy az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága februárban kimondta: az Erzsébet-utalványról és a Szép-kártyáról szóló honi szabályozás több pontja is jogsértő.

Írtuk, hogy a teljes beszántással meglátásunk szerint saját maga ellen folytatna szabadságharcot Orbán Viktor. De úgy tűnik, ezek szerint erre nemigen kerül sor. Legalábbis ha a kamarára hallgat Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik