Gazdaság

Együtt: Ezer hektárral gazdagodott strómanokon keresztül Orbán Viktor

Az ellenzéki párt azt ígéri, hogy a Fidesz leváltása után minden ellopott állami földet vissza fog venni, a tolvajok és strómanok pedig bíróság előtt felelnek majd. Szerintük egyértelmű, hogy a decemberben Fejér megyében megvásárolt föld valójában mára a miniszterelnököt gazdagítja.

Ezer hektárt meghaladó méretben kerültek Fejér megyei állami földek télen másfél milliárd forintért egy olyan üzleti kör birtokába, amelyben egy hónappal ezelőtt Garancsi István, a Videoton focicsapat tulajdonosa jelent meg – derítette ki a VS. A földekre licitálók több szálon kötődtek Flier János felcsúti marhatenyésztőhöz, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez és Lévai Anikóhoz, a miniszterelnök feleségéhez.

Az ellenzéki párt szerint Flier Jánosról és Mészáros Lőrincről az elmúlt hónapokban bizonyossá vált, hogy Orbán Viktor strómanjai, akik az ő nevében licitálnak földekre, vásárolnak majorságokat, neki bérelnek kastélyokat. Cserébe állami megbízásokkal és támogatásokkal fizeti ki őket a miniszterelnök. Garancsi István pedig az állami építőipari megbízásokat Simicska Lajos kegyvesztése óta tömegesen megnyerő Market Zrt. feje, aki Orbánék jóindulatából hamarosan kaszinót is nyithat.

Az Együtt szerint minden egyértelmű: a megszerzett földek valójában Orbán Viktorhoz kerültek, aki hazudik és titkolja a vagyonát. Azt állítja, nem vagyonos ember, miközben milliárdos érdekeltségei, földjei és kastélyai vannak. Orbán Viktor azért titkolja a vagyonát, mert nem tisztességesen, hanem a magyar polgárok kárára szerezte azt – tették hozzá.

Ígérik, hogy a kormányváltás után minden jogtalanul kiosztott állami földet vissza fog venni, majd törvényes és átlátható módon fogja azokat kiosztani azok között, akik tényleg a földből élnek. A tolvajok és strómanok pedig bíróság előtt felelnek majd tetteikért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik