Diákmunka (Array)
Gazdaság

Diákok figyelem – így változik a szakmai gyakorlat elfogadása, igazolása

24.hu
24.hu

2016. 04. 15. 13:53

Tájékoztatás Szatmáry Kristóf (Fidesz - Magyar Polgári Szövetség) által előterjesztett és a héten elfogadott iskolaszövetkezetben végzett szakmai gyakorlattal kapcsolatos törvénymódosításról, s annak technikai tudnivalóiról.
Korábban a témában:

A törvény előzménye, hogy a felsőoktatási intézmények előírják a diploma megszerzéséhez a hivatalosan leigazolt szakmai gyakorlatot.

A szakmai gyakorlatnak feltételei vannak, ehhez megfelelő helyiségekkel, eszközökkel, szakemberekkel, oktatási tervekkel kell rendelkezni, amik csak az iskolaszövetkezetek megbízóinak sajátjai, ezért az iskolaszövetkezetek nem minősülhettek szakmai gyakorlóhelynek, viszont a munkát végző hallgatók az iskolaszövetkezet munkavállalói.

A törvény azt az ellentmondásos helyzetet korrigálja, hogy a gyakorlóhely nem igazolhatta a szakmai gyakorlatot, mert az nem minősül munkáltatónak ebben a tekintetben, az iskolaszövetkezet pedig szintén nem igazolhatott, mert szakmai gyakorlóhelyként történő regisztrálásához nincsenek meg a saját erőforrásai.

Fontos, hogy mostantól az iskolaszövetkezet és megbízója EGYÜTTESEN biztosíthatja a szakmai gyakorlat feltételeit. Így a jövőben a megbízó kötheti meg az együttműködési megállapodást az egyetemmel, biztosíthatja a szakembereket, helyszínt, eszközöket, oktatást, az iskolaszövetkezet pedig aláírhatja az igazolást, mint munkáltató.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.