Gazdaság

Hegedüs Éva: Elégedett tulajdonosunk az állam

A Gránit Bank elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy jobb eredményeket értek el, mint ami a 10 éves üzleti tervükben szerepelt. A tőkeemeléssel az állami tulajdon 45 százalékra csökkent, a bank saját tőkéje pedig 10,3 milliárd forintra nőtt. Cél a tőzsde.

Eredmény

A GRÁNIT Bank 151 milliárd forint fölötti mérlegfőösszeget ért el 2015 végén, amely több mint huszonegyszeres bővülés a 2010-es májusi induláshoz viszonyítva, számolt be Hegedüs Éva a pénzintézet elnök-vezérigazgatója a részvényesek számára a Bank 2016. április 5-i közgyűlésén. A múlt évben a Bank 140 M Ft adózás előtti eredményt ért el, miközben tovább növelte betét és hitelállományát, valamint ügyfelei számát.

granit bank tulajdonosok

Tőkeemelés

A Bank Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság 2015-ről szóló beszámolóját, üzleti jelentését és döntött új részvények kibocsátásáról is. Az MKB Nyugdíjpénztár 2 Mrd Ft-os tőkeemelésével a Bank 2016. február végi elsődleges 20százalékos tőke megfelelési mutatója tovább nő, saját tőkéje pedig 8,3 Mrd forintról 10,3 Mrd Ft-ra emelkedik. Az MKB Nyugdíjpénztár vonzó befektetési lehetőséget lát a GRÁNIT Bankban, értékeli a gyors növekedést és a profitot termelő, digitális megoldásokat előtérbe állító működést. A Bank az újabb tőkeemeléssel továbbra is hazai magán befektetők többségi tulajdonában van, a Magyar Állam tulajdonosi részesedése 45 százalék.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik