Gazdaság

Visszatérhet a tőzsdére a Norbi Update

norbi update (Array)
norbi update (Array)

Az MNB közleménye szerint a héten folyamatos felügyelés keretében kiemelten vizsgálták a Norbi Update Lowcarb Nyrt. tájékoztatási kötelezettségeinek teljesítését. Először újabb közzétételi hiányosságot tártal fel, ezért ezen héten fenntartották  atúzsdei moratóriumot, azoban a Norbi Update Lowcarb Nyrt. pénteken eleget tett valamennyi közzétételi kötelezettségének, így az MNB  határozattal intézkedik az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról.

Az MNB korábban a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-nél egy-egy rendszeres, illetve rendkívüli tájékoztatás elmaradását észlelte. Mivel az MNB megállapította, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. – a társaság érdekkörében felmerült – technikai okokból átmenetileg képtelen volt az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára, ezért a jegybank haladéktalanul felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.Bár a kibocsátó a technikai hibát még aznap elhárította, időközben az MNB további közzétételi hiányosságot tárt fel. Ezért a Norbi Update Lowcarb részvények tőzsdei forgalmazására elrendelt moratóriumot fenntartotta.

Emellet az MNB egy korábbi – a Norbi Update Lowcarb Nyrt. brókerbotrány kapcsán elszenvedett veszteségeiről szóló – sajtócikkel összefüggésben továbbra is piacfelügyeleti eljárást folytat a társasággal szemben. A jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét szintén nyilvánosan közli majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik