Gazdaság

Szélmalomharcot folytat a NAV a szerencsejátékos oldalak ellen

Online szerencsejáték (online szerencsejáték,)
Online szerencsejáték (online szerencsejáték,)

Keddig már 518 esetben hozott blokkolásról szóló tiltóhatározatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerencsejáték-felügyeleti főosztálya az engedély nélküli online sportfogadási, kaszinó- és pókeroldalak ellen, idén eddig 105 oldal blokkolását rendelték el, a ténylegesen blokkolt honlapok száma 410 – közölte a NAV az MTI érdeklődésére kedden.

Közölték: az adóhatóság a szerencsejáték-szervező társasággal szemben engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt a blokkolás mellett rendszeresen bírságot szab ki.

Ha kicselezik őket, újra blokkolnak

A szerencsejáték szervezéséről szóló törvény szerint a NAV által elrendelt ideiglenes hozzáférhetetlenné tételek végrehajtását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az elektronikus hírközlésről szóló törvény alapján szervezi és ellenőrzi. Az elrendelt blokkolások hírközlési szolgáltatók általi végrehajtásának ellenőrzése az NMHH hatáskörébe tartozó feladat.

Amennyiben a blokkolt honlapok esetében a NAV feltárja, hogy a szervező a blokkoláshoz szükséges technikai adatokat megváltoztatja, ezáltal a honlapon kínált szerencsejátékok elérhetőek, akkor a szükséges ellenőrzés után ismét kezdeményezi a blokkolás aktualizálását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik