Gazdaság

Az állami szerencsejáték cégé a sportfogadási piac kétharmada

szamitogep(9)(960x640).jpg (számítógép, internet, )
szamitogep(9)(960x640).jpg (számítógép, internet, )

Legyűrte engedély nélkül működő, internetes sportfogadásokkal foglalkozó külföldi riválisait a Szerencsejáték Zrt., immár az állami cégé a hazai piac kétharmada – írta csütörtöki számában a Magyar Idők.

A lap egy friss szakmai felmérés kapcsán kérdezte Koppány Gergelyt, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatóhelyettesét. Mint a cikkben olvasható, az állami cég tavaly 28 milliárdos forgalmat ért el a sportfogadási területen, miután az adóhivatal az elmúlt két évben mintegy 350 illegális fogadóoldal működését akadályozta meg. Ezeket a honlapokat más országban bejegyzett cégek üzemeltetik, a vállalkozások Magyarországon adót nem fizetnek, tevékenységüket pedig tiltja a jogszabály – mondta az igazgatóhelyettes a lapnak.

A külföldi kötődésű oldalak az állami játékszervezőnél valamivel magasabb nyereményeket tudnak kínálni. Erre Koppány Gergely szerint az ad lehetőséget, hogy az érintettek nem tartják be a hazai adószabályokat és a fogyasztóvédelmi előírásokat. A Szerencsejáték Zrt. 2013-ban jelent meg az online sportfogadási piacon, mára 64 százalékos piaci részesedést ért el. Az állami cég szakembere kiemelte, hogy a piaci folyamatokban érdemi szerepet játszott az adóhatóság fellépése. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nagyjából két éve rendelheti el az engedély nélkül működő fogadási honlapok ideiglenes, kilencvennapos blokkolását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik