Gazdaság

Most akkor bulizni vagy művelődni járnak a turisták Budapestre?

Az utóbbi öt évben rengeteget fejlődött a turizmus hazánkban, kiváltképp Budapesten. A főváros nagyjából 80-90 százalékot hasít ki az iparágból. Nagyon sok külföldi fiatal jár bulizni Budapestre, de a magas kultúráért is van érdeklődés. A trendeket Novotta Krisztinával vitattuk meg.

Hatalmasat, körülbelül 30-40 százalékot fejlődött a hazai turizmus az elmúlt öt évben. 2015-ben a vendégéjszakák száma 25 millió volt és 10 millió külföldit fogadhattunk a tavalyi évben. A Magyarországra érkezők listáján az éllovas még mindig Németország, de nagy növekedést tapasztalhattunk az USA-ból, illetve a környező országokból érkezők számában is. Még mindig Budapest a leglátogatottabb a külföldiek körében, nagyjából 80-90 százalékát képviseli az iparágnak.

Rengeteg járnak bulizni a fővárosba, de a „magas kultúrára” is van érdeklődés. Novotta Krisztina, a Funzine Media ügyvezetője szerint a turizmus magasfokú fejlődése mellet még mindig szükség lenne egy összefogásra a városvezetés részéről, hogy még előnyösebbé tegyük a fővárost az idelátogató turisták részére.

Olvasói sztorik