Gazdaság

Eladó Budapest iszonyatos torzszülöttje

Reméljük, végre valaki megveszi 4,8 milliárdért és elbontja az egészet.

A rózsadombi SZOT-szálló torzója vevőre vár – írja a Portfolio. A lap megemlékezik róla, hogy 2014 júniusában a CIB-csoport akart megszabadulni a látkép fölé magasodó borzadálytól, 5 milliárd forintot kértek az ingatlanért. Az Otthontérkép oldalára került fel ismét az ingatlan, amit most 4,8 milliárdért árulnak.

A szálló története 1971-ben kezdődött, ekkor húzták fel a domboldalra. A nyolcvanas évek végéig működött benne a SZOT-üdülő, majd több tulajon és némi visszabontáson átesve 2004-ben a Pro-Hill Kft.-hez került. Hosszas vita kezdődött, hogy felhúzhatnak-e még tíz métert a házra, de a világörökségi alapítvány nem engedte. 2009-ben került a CIB-hez az épület, 2012-ben a lebontása is szóba került. Luxuslakások épültek volna a helyén, de ebből sem lett semmi.

A CIB azt mondta a 24.hu-nak: a CIB Csoport még 2014-ben az ingatlanpiaci kilátások jelentős javulása miatt a budapesti Rózsadombon elhelyezkedő volt SZOT üdülő értékesítése mellett döntött.

Az ingatlan értékesítése jelenleg folyamatban van, a hétvégén megjelent hirdetést nem a CIB Csoport tette közzé, és már intézkedtünk a hirdetés mielőbbi eltávolításáért.

Az értékesítés célja, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik