lipóti fesztivál (lipóti kenyér és halfeszvitál)
Gazdaság

Varga Mihály a kormány bátorságát dícsérte

24.hu
24.hu

2016. 03. 18. 12:24

Korábban a témában:

Gazdaságunk megerősödött, kialakult a pénzügyi stabilitás és a háztartások mellett a vállalatok, vállalkozások jövedelmi helyzete is javult – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Lipóti Pékség cégcsoporthoz tartozó Tatabányai Sütőipari Kft. kapacitásnövelő fejlesztésének bejelentésekor. A nagyvállalati beruházási támogatás (nbt) program keretében a kormány 108 millió forinttal támogatja a vállalkozás munkahelyteremtő bővítését.

Ahogyan egyéb területek, úgy a magyar gazdaságot érintő számos kormányzati intézkedés is találkozott meg nem értéssel, illetve váltott ki éles kritikát – emlékeztetett Varga Mihály. Hozzátette: napjaink eredményei a kormányt igazolják, azt, hogy volt bátorsága saját utat választani. „Az elmúlt hetekben, hónapokban már szinte minden napra jut egy-egy pozitív külföldi megerősítés” – fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: a kormány tavaly elindított nbt-programja a korábbi elvek mentén kialakított gazdaságpolitikát folytatva, a magyar gazdaság sajátosságaira és adottságágaira figyelemmel kívánja a magyarországi vállalkozásokat támogatni.

Azokat a cégeket segítjük, amelyek új munkahelyeket teremtenek, modern technológiát alkalmaznak, és eredményesen vesznek részt a piaci versenyben – mondta a szakminiszter.

A közép-dunántúli régió Magyarország legfejlettebb részei közé tartozik – tájékoztatott Varga Mihály emlékeztetve, hogy a térség foglalkoztatási szintje a legmagasabb az országban, eléri a 67,9 százalékot, ami 4 százalékponttal magasabb az országos átlagnál. A Komárom-Esztergom megyei fejlesztésekről szólva a tárcavezető elmondta, hogy a megyében működő gazdasági szervezetek több mint 185 milliárd forintnyi új beruházást valósítottak meg tavaly, 9,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az 1992-ben alapított Lipóti Pékség a hazai sütőipar egyik legjelentősebb szereplője. A nagyszülői ház egyik szobájából induló pékség mára már országos, több mint 200 boltot számláló hálózattal rendelkezik. A vállalat mostani 308 millió forintos fejlesztése során 20 új munkahelyet hoz létre.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.