Gazdaság

Varga Mihály a kormány bátorságát dícsérte

lipóti fesztivál (lipóti kenyér és halfeszvitál)
lipóti fesztivál (lipóti kenyér és halfeszvitál)

Gazdaságunk megerősödött, kialakult a pénzügyi stabilitás és a háztartások mellett a vállalatok, vállalkozások jövedelmi helyzete is javult – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Lipóti Pékség cégcsoporthoz tartozó Tatabányai Sütőipari Kft. kapacitásnövelő fejlesztésének bejelentésekor. A nagyvállalati beruházási támogatás (nbt) program keretében a kormány 108 millió forinttal támogatja a vállalkozás munkahelyteremtő bővítését.

Ahogyan egyéb területek, úgy a magyar gazdaságot érintő számos kormányzati intézkedés is találkozott meg nem értéssel, illetve váltott ki éles kritikát – emlékeztetett Varga Mihály. Hozzátette: napjaink eredményei a kormányt igazolják, azt, hogy volt bátorsága saját utat választani. „Az elmúlt hetekben, hónapokban már szinte minden napra jut egy-egy pozitív külföldi megerősítés” – fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: a kormány tavaly elindított nbt-programja a korábbi elvek mentén kialakított gazdaságpolitikát folytatva, a magyar gazdaság sajátosságaira és adottságágaira figyelemmel kívánja a magyarországi vállalkozásokat támogatni.

Azokat a cégeket segítjük, amelyek új munkahelyeket teremtenek, modern technológiát alkalmaznak, és eredményesen vesznek részt a piaci versenyben – mondta a szakminiszter.

A közép-dunántúli régió Magyarország legfejlettebb részei közé tartozik – tájékoztatott Varga Mihály emlékeztetve, hogy a térség foglalkoztatási szintje a legmagasabb az országban, eléri a 67,9 százalékot, ami 4 százalékponttal magasabb az országos átlagnál. A Komárom-Esztergom megyei fejlesztésekről szólva a tárcavezető elmondta, hogy a megyében működő gazdasági szervezetek több mint 185 milliárd forintnyi új beruházást valósítottak meg tavaly, 9,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az 1992-ben alapított Lipóti Pékség a hazai sütőipar egyik legjelentősebb szereplője. A nagyszülői ház egyik szobájából induló pékség mára már országos, több mint 200 boltot számláló hálózattal rendelkezik. A vállalat mostani 308 millió forintos fejlesztése során 20 új munkahelyet hoz létre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik