Gazdaság

Új gazdái lettek a reklámpénzeknek Simicska helyett

A kegyvesztett pártpénztárnok másfél éve nem nyert közbeszerzést, mások viszont nagyon is jól jártak a kormányzati propagandának köszönhetően.

Az előző ciklusban még Simicska Lajos érdekeltségei kaszáltak az állami reklámokon, de már másfél éve nem nyert ilyen közbeszerzést – írja a Népszabadság.

A Simicska érdekeltségébe tartozó IMG korábban olyan kampányokat vitt, mint a rezsicsökkentés népszerűsítése vagy a Nemzetközi Valutaalap elleni hadjárat. A cég 2010 és 2014 között megtízszerezte árbevételét. A 2014-es választások után még négy hónapig ömlöttek a pénzek, 2,6 milliárdos állami megbízást kapott a nagyvállalkozó. Azóta viszont már a Rogán Antal szomszédjaként emlegetett Csetényi Csaba cége, a Network 360 Kft. (korábban HG) nyerte a legnagyobbat, 4,9 milliárd forint elköltésére kapott megbízást.

A másik nyertes a Trinity és a Young and Partners alkotta csoport, amely a választások óta 1,54 milliárdnyi tenderen győzött. A tulajdonos, Kuna Tibor Szijjártó Péter külügyminiszter barátja.

A Bell and Partners 1,8 milliárd forintnyi megbízást nyert az államtól a választások óta. A HVG.hu 2014-ben azt derítette ki, hogy Giró-Szász András miniszterelnöki tanácsadó egy olyan cégtől szerezte jachtját, amely a Bellt alapító Viszkei András érdekeltségébe tartozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik