Gazdaság

Új nyomozás indult az Uber ügyében

Új információk alapján kezdett ismét nyomozni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az adóellenőrzések során olyan új információ került a kockázatelemzők birtokába, amelyet azonnal továbbítottak a NAV illetékes bűnügyi főigazgatóságának – közölte a NAV az MTI-vel.

A pénzügyi nyomozók az eddig nem ismert, nyomozást érdemben befolyásoló adatok alapján a mai napon új nyomozást indítottak az Uber-ügyben

– tették hozzá. Szombaton a NAV még azt közölte, hogy bűncselekmény hiányában elutasították az Uber ügyében költségvetési csalás miatt tett feljelentést.

Az ügyészségre február elején érkezett feljelentést nagy összegű költségvetési csalás miatt. A budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség a feljelentés kiegészítését rendelte el, mert a feljelentésben szereplő adatok alapján a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról nem lehetett megnyugtatóan állást foglalni.

Az Uber Hungary Kft. 2014 novemberében kezdte meg magyarországi működését, a cégnek 26,203 millió forint nettó árbevétele és 4,071 millió forint vesztesége volt tavaly a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint.

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik