Gazdaság

Újabb erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügy jöhet, 3,6 milliárdos kárt okozhattak

korrupció (Array)
korrupció (Array)

Csaknem fél évtizedes rendőrségi nyomozás után fordulatot vett a korábbi Hunvald-perektől elkülönülten zajló, 2010 előtti erzsébetvárosi ingatlaneladások ügye – tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől.  A büntetőeljárásokat Vattamány Zsolt hat éve még ellenzéki önkormányzati képviselőként, egy évre rá pedig már a városrész vezetőjeként – több mint kéttucatnyi egykori önkormányzati ingatlan áron aluli eladása miatt – kezdeményezte. Nagy Andrea főügyészségi szóvivő tájékoztatása szerint a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indult nyomozást a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta és annak lefolytatásával a Központi Nyomozó Főügyészséget bízta meg. Az ügynek még nincs gyanúsítottja, azzal kapcsolatban jelenleg bővebb tájékoztatás nem adható – tette hozzá a szóvivő.

A lap információi szerint a most ügyészségi hatáskörbe vont ingatlaneladási nyomozásban a gyanú szerint a 2010 előtti ügyeletekkel több mint félmilliárd forint kárt okoztak: ezek között van az Almássy téri Szabadidőközpont, az Akácfa utca 61. alatti öregek napközi otthona, valamint a Kertész utca 23. szám alatti ház eladása.

A további feljelentéseket megalapozó helyi képviselő-testületi döntés szerint Erzsébetváros 2010-re csaknem 3,6 milliárd forint bevételtől esett el. Vattamány Zsolt öt éve úgy összegezte, hogy huszonnégy lakóépület és két másik ingatlan áron aluli eladásával 337 lakás és 69 üzlethelyiség veszett el.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik