Gazdaság

Megkapta harmadik agrárpozícióját Farkas Sándor

Farkas Sándor (Array)
Farkas Sándor (Array)

Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő lett a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) új elnöke – számolt be az agrarszektor.hu. A MÁSZ március 3-i, herceghalmi küldöttközgyűlésén 4 éves időtartamra, egyhangúlag választotta elnökévé Farkas Sándort.

A fideszes országgyűlési képviselő jelenleg a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztosi és az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöki feladatait is ellátja.

A cikk szerint az ernyőszervezetet a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége (MLOSZ), a Magyar Sertéstenyésztők Szövetsége (MSSZ), a Magyar Szarvasmarhatenyésztők Szövetsége (MSZSZ) és a Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetség (MJKSZ) alapította. Tagja továbbá a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesülete, a Magyar Kisállatnemesítők Génmegőrző Egyesülete és a Csincsillatenyésztők Országos Szövetsége. Az ernyőszervezet rendes tagja több mint húsz tenyésztői szervezet, pártoló tagja csaknem tíz, az állattenyésztéshez szorosan kapcsolódó vállalat, felsőoktatási intézmény, kutató- és pénzintézet.

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik