Gazdaság

Leminősítheti Oroszországot a Moody’s

24.hu
24.hu

2016. 03. 05. 07:27

Nagy bajt okoznak az alacsony olajárak, és a következő években sem várható számottevő javulás.

Bár az orosz államkötvényeket már most sem ajánlják befektetésre, a Moody’s leminősítési felülvizsgálat alá vette az ország besorolását, mivel az olajpiaci árzuhanásból eredő szerkezeti sokk gyengíti az orosz gazdaságot és a közfinanszírozási helyzetet.

A pénteken éjjel Londonban tett bejelentés indoklásában a hitelminősítő kiemelte: a tavaly szeptemberrel zárult egy évben a globális olajárak megfeleződtek, az azóta eltelt időszakban pedig további 40 százalékkal zuhantak.

A Moody’s előrejelzése szerint a következő években sem lesz jelentős olajár-emelkedés – a Brent hordónkénti átlagárfolyama idén 33, jövőre 38 dollár lehet, és 2019-ig is csak 48 dollárra emelkedik vissza. Ebben a környezetben a következő négy évre alig 0,4 százalékos reálnövekedést várnak az orosz gazdaságban. (MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

moodys-weblap (moody's, )Magyarország bóvli maradt
This TV footage from the National Chinese Television channel shows North Korea's cooling tower seconds before its public demolition at Yongbyon nuclear complex on June 27, 2008.  North Korea blew up the cooling tower to symbolise the communist state's commitment to scrapping its nuclear programme. AFP PHOTO/CCTV/    RESTRICTED TO EDITORIAL USE / AFP / CCTV / AFPAz oroszok szerint nem kell félni az atomerőműveiktől