Gazdaság

Egyszerűbb ügyintézés a NÉBIH-nél

24.hu
24.hu

2016. 03. 04. 12:41

Korábban a témában:

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) öt telephelyén vált elérhetővé az új pénztárprogramja, mely többek között gyorsabb és könnyebb pénzügyi ügyintézést tesz lehetővé a hatóság ügyfelei számára – adta hírül a hivatal.

A fejlesztés úgy valósulhatott meg, hogy csatlakoztak a központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez (EFER). A szolgáltatás jelenleg a NÉBIH négy budapesti és egy székesfehérvári telephelyén érhető el. Segítségével az ügyfelek a hivatal felé fennálló fizetési kötelezettségeiket bankkártyával is kiegyenlíthetik. Emellett a rendszer lehetővé teszi az egy ügyhöz tartozó, hogy a több jogcímen fizetendő tételeket egy tranzakcióval intézzék el, valamint elvégezi az elszámolást a célszámlák irányába.

Az EFER-csatlakozás további előnye, hogy az elszámolások egyértelműen beazonosíthatóak lesznek a jövőben, valamint, hogy a rendszer maga végzi a tranzakciós díjelszámolást is, ami a korábbi 1,7 százalékról 0,8 százalékra csökkent.

A NÉBIH saját bevallása szerint továbbra is keresi azon fejlesztési lehetőségeket, melyek a szakigazgatási feladatok egyszerűsítését, valamint az ügyfelek számára gyorsabb és könnyebb ügyintézést tesznek lehetővé.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Az orosz és az ukrán leányok húzták le az OTP tavalyi eredményét
kipufogó (kipufogó, )Továbbgyűrűzik a dízelbotrány