Gazdaság

5 pénteki tipp, hogy nőjön a munkakedve

dolgozó nő (dolgozó nő)
dolgozó nő (dolgozó nő)

Cégtulajdonosként, vállalkozóként vagy alkalmazottként is gyakran szembekerülhetünk a motiválatlansággal, amely jelentős mértékben megnehezítheti a napi munkavégzésünket. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos, üzleti témájú bestseller szerzője 5 olyan tippet árul el, amellyel ismét motiváltakká válhatunk a munkánkban!

1. Minimalizáljuk a negatív emberekkel a kapcsolatunk!

Ez nem mindig lehetséges, de próbáljuk meg, amennyire csak lehet, legalább rövid időre. Sokan olyan magas szinten űzik a panaszkodást, mintha az egy olimpiai szám lenne. Tartsuk távol magunkat tőlük, amikor épp próbáljuk összeszedni magunkat!

2. Kerüljük az energiavámpírokat!

Olyanokkal legyünk, akik feltöltenek energiával, akik arra sarkallnak, hogy „cselekedj”, és „jobbá válj”! Találkozzunk velük többet, továbbá menjünk el pozitív hangulatú üzleti rendezvényekre – bárhová, ahol pozitív, lelkes emberek vesznek körül.

3. Olvassunk, hallgassunk, nézzünk pozitív dolgokat!

Amikor épp rosszul érezzük magunkat, olvassunk egy pozitív könyvet! Hallgassunk meg egy hanganyagot, amelynek pozitív üzenete van, vagy nézzünk meg valamit, ami megnevettet! Vegyük körbe magunkat olyan tárgyakkal, amelyek jó hatással vannak ránk. Engedjük be ezeket a pozitív érzéseket, élményeket az életünkbe!

4. Rendszerezzük a feladatainkat!

Rendezzük sorrendbe azon teendőket, amelyeket szeretnénk megcsinálni, és amiket muszáj megtennünk! Készítsünk egy listát: minél jobban tudjuk kezelni azon feladatainkat, amelyeket szeretnénk elvégezni, vagy kötelező teljesítenünk, annál könnyebben birkózunk majd meg velük.

5. Haladjunk apránként!

„Együk meg az elefántot – falatonként!” – mondja dr. Ivan Misner. Azaz fogjuk a listád, dolgozzunk rajta, és pipáljunk ki pár feladatot mindennap! Ha ezt valóban megtesszük, megdöbbentő eredményeket fogunk elérni, mert minél több feladatot húzunk ki a listánkról, annál jobban fogjuk érezni magunkat. Ez a kettő pedig táplálja egymást…

„Hogyha a motiváció alacsony, akkor érdemes kilépni a napi rutinból, és egy más perspektívából is megnézni, tulajdonképpen miért csináljuk mindazt, amit csinálunk. Engedjük meg magunknak, hogy a nagyobb, távoli víziónk motiváljon, és a céljaink vezessenek! Senki sem tud motiválni minket saját magunkon kívül!” – árulja el dr. Ivan Misner, aki világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezetének, a BNI-nak az élén több mint 30 éve ösztönzi a vállalkozókat a fejlődésre a különböző motivációs előadásaival és cikkeivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik