Gazdaság

Villámgyorsan véget ért a miskolci sztrájk

bkv sztrájk (Array)
bkv sztrájk (Array)

Véget ért a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. munkavállalóinak február 17-én megkezdett, határozatlan időtartamra meghirdetett sztrájkja, miután pénteken a munkaadó megegyezett a szakszervezetekkel – közölte a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő társaság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint “megállapodott az MVK Zrt. a sztrájkot kezdeményező három szakszervezettel arról, hogy a mai napon befejeződik a közlekedési sztrájk, amelynek időszaka alatt a szakszervezetek olyan új javaslatokat fogalmaztak meg a vállalat felé, amelyek nem béremelésre irányultak, és ezeket a munkáltató elfogadta” – olvasható a közleményben.

A szakszervezetek a megállapodás aláírásával kinyilvánították, hogy a 2015-re és a 2016-ra vonatkozó bértárgyalásokat és a hozzá kapcsolódó kollektív munkaügyi vitát lezártnak tekintik, ebben a témában újabb kollektív munkaügyi vitát, illetve sztrájkot nem kezdeményeznek – fogalmaz a közlemény. Az MVK Zrt. a megállapodás részleteit nem ismertette, a szakszervezeteket az MTI nem tudta elérni.

A cégnél működő három reprezentatív szakszervezet – Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Forgalmi Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szervezet, valamint a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szövetsége – azért indította el a sztrájkot, hogy kikényszerítsék a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, elérjék a diszkrimináció megszüntetését, valamint azt, hogy a szakszervezetekkel kulturált, rendszeres egyeztetést folytasson a munkaadó.

Képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik